De woensdag middag les van 16:00 tot 17:00 uur was vandaag een leerzame en fijne les. Vandaag was het thema “aardig zijn voor jezelf”. We begonnen met het masseren van onze eigen armen en voorhoofd met een zacht sponsje. Na het uitvoeren van de massage oefening voelen de kinderen zich ontspannen. Dat komt omdat ze door middel van deze oefening naar binnen keren.

Na een korte begeleidende meditatie waarin ze tegen zichzelf mochten zeggen ‘ik ben goed zoals ik ben’, gingen we het thema “aardig zijn voor jezelf” bespreken. De yogi’s moesten onder andere denken aan aardig zijn voor je vrienden en goed je best doen. Het thema zat door de gehele les heen verweven.

We hebben een flow van een aantal asanas (yoga houdingen) gedaan, waarbij de nadruk lag op plezier maken en het gebruiken van je fantasie. Door de rust en de laagdrempelige sfeer tijdens de les was er totaal geen sprake van prestatiedrang of goed je best moeten doen. Hierdoor voelen de yogi’s zich veilig en ontstaat er ruimte om stil te gaan staan bij: wat wil ik? Of wat is goed voor mij?

dsc_4807-1

Voordat we naar de eindoefening gingen hebben we vrij bewogen en gedanst op djembé muziek. Daarna gingen de yogi’s ontspannen liggen op een schapenvachtje met gesloten ogen terwijl ik ze een visualisatie verhaal voor las.