Kindercoaching aan huis in Purmerend

Jouw kracht

Een kindercoach brengt kinderen naar hun eigen kracht.

Van nature zijn wij geneigd om op elkaar en onze omgeving te reageren. Als een baby huilt, wordt moeder wakker. Als een tijger gromt, pakt vader een stok om de tijger weg te jagen. We zijn geneigd om te reageren op problemen.

Wat aandacht krijgt, groeit

Kndercoaching en kinderyoga aan huis! Vaak moet je altijd ergens naar toe en rekening houden met de tijd. Hoe fijn is het wanneer ik naar jou toe kom! In je eigen omgeving, wat prettig en vertrouwd voelt. Het is belangrijk dat er een ruimte aanwezig is waar we rustig kunnen zitten. Bijvoorbeeld een een bijkamer of een zolder. Op deze pagina lees je meer over wat een kindercoach is en wat een kindercoach doet. Ik bied verschillende vormen coaching aan. Ben je benieuwd naar hoe een afspraak kunt maken en welke sooten coaching ik aanbied? Klik hier om er alles over te lezen!

Wat is een kindercoach?

Bij kindercoaching is de kindercoach de stemvork en het kind het instrument. Een kindercoach stemt zich af op het kind en biedt inzicht in en bouwt voort op de krachten die het kind al bezit.

Wanneer jij vastloopt of ergens last van hebt dan kijk ik met je mee: waar ben je goed in? En wat moet je leren? Ik leer je niks af en wil niks veranderen. Jij bent goed, zoals je bent.

Waar ik me op richt tijdens de coaching is wat er nu speelt. De vraag is niet: waarom is dit probleem er? Maar: wat moet er anders? Ik coach jou in de stappen om jouw doel te bereiken.

Wat doet een kindercoach?

Ik ben het extra steuntje in de rug van het kind. Ik leer het kind omgaan met zichzelf.

We kunnen bijvoorbeeld oefeningen leren om te ontspannen, voor het slapen gaan of wanneer je spanning ervaart tijdens het maken van een toets. Wanneer je vaak moe bent en/of druk in je hoofd leer je bijvoorbeeld ‘een muurtje om je heen te bouwen’.

Wanneer je je onzeker voelt, leer ik je jezelf aardig te vinden, zodat je prettiger in je vel gaat zitten. Heb je moeite met leren op school of maak je niet makkelijk vriendjes? Dan gaan we samen ontdekken wat jij kunt doen, zodat het wel lukt. Misschien heb je iets meegemaakt, waardoor jij je verdrietig voelt en lukt het niet om het een plekje te geven. Met kindercoaching kan ik jou hierbij helpen.

Coaching biedt houvast bij:

 • Hooggevoeligheid / Hoogsensitiviteit
 • Concentratieproblemen
 • Onzekerheid
 • Dyslexie
 • Woede / verdriet
 • ADHD
 • Faalangst
 • Angstgevoelens
 • Scheiding van ouders
 • Verlies van een dierbare
 • PDD-NOS
 • Autisme
Intakegesprek inplannen
Vraag stellen

“Een kind heeft altijd een goede bedoeling met negatief gedrag. We hoeven [deze] alleen maar te vinden.” ~ Tea Adema

Robin Schouw
Robin SchouwErkend opvoed- & kindercoach te Alkmaar

Voor wie is kindercoaching?

(Kinder)coaching is voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Coaching biedt houvast bij Hooggevoeligheid / Hoogsensitiviteit, concentratieproblemen, onzekerheid, Dyslexie, woede / verdriet, faalangst, angstgevoelens, gescheiden ouders of het verlies van een dierbare, ADHD, PDD-NOS en Autisme.

Hoe meld ik mijn kind aan voor kindercoaching?

Je kunt jouw kind aanmelden voor een intakegesprek via het inschrijfformulier. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar. Het gesprek is samen met jou en je kind. Hierin vertellen jullie wat het probleem is en wat jullie zouden willen, maar de focus ligt bij het gewenste doel. Het gaat voornamelijk om wat er nu speelt en wat jullie anders zouden willen zien.

Het intakegesprek duurt 30 minuten.

Welke vormen van coaching zijn er?

Na het intakegesprek maken we een vervolgafspraak. Er zijn verschillende vormen mogelijk:

 • Kindercoaching (vanaf 6 jaar);
 • Individuele yoga (vanaf 4 jaar / duurt 45 minuten): praat jouw kind niet graag? Bij o.a. autisme, problemen met de motoriek of wanneer een kind zich niet prettig voelt op school of in een groep biedt individuele yoga een sterke basis. Met individuele yoga gebruik je je lichaam om het probleem op te lossen.
 • Combinatie kinderyoga & -coaching (vanaf 6 jaar): wanneer er blijkt uit het intakegesprek dat er ook behoefte is aan individuele yoga dan combineren we dit met kindercoaching. Bepaalde yogahoudingen stimuleren het behalen van het doel. Wanneer je kind zich bijv. vaak boos voelt, helpen bepaalde yogahoudingen dit te uiten of los te laten. Het uur wordt opgesplitst en yoga en coaching komen beide aan bod.

Meestal zijn de coachinggesprekken één-op-één met het kind. Wanneer de aanwezigheid van de ouder bijdraagt aan het behalen van het doel, wordt de ouder ook uitgenodigd mee te doen.

De gesprekken duren 45-60 minuten en een kindercoachingstraject omvat doorgaans 5 gesprekken.

Je kunt het inschrijfformulier gebruiken om een intakegesprek voor kindercoaching aan te vragen. Heb je nog vragen alvorens je het intakegesprek aanvraagt? Bel mij dan (06 – 57 087 454) of stuur me een e-mail.

Warme groet,

Robin Schouw