Over Robin Schouw van Balans in jou

Over Balans in jou

Balans in jou staat voor iedereen naar hun eigen kracht begeleiden. Even in je eigen wereld zijn en plezier maken. Genieten van de energieën in jezelf en om je heen en ontdekken wat yoga met je doet.

Met Balans in jou wil ik de voordelen van yoga overdragen: bewust worden van jouw eigen ik en jouw creativiteit vergroten. Met yoga wil ik je gereedschappen aanreiken welke je niet alleen tijdens de lessen, maar vooral in het dagelijks leven kan gebruiken.

Wie is Robin Schouw?

Als ik mijzelf zou omschrijven, denk ik aan woorden als het strand, dansen, lachen en nieuwsgierig. Van kinds af aan sta ik dicht bij mijn gevoel en probeer ik zoveel mogelijk mijn intuïtie te volgen.

.

Als geen ander weet ik hoe het is om in een ogenschijnlijk onschuldige vicieuze cirkel van multi-tasken beland te zijn. Door de hoeveelheid taken die ik tegelijk deed, dagen achter elkaar, merkte ik dat mijn energie daalde en ik geen moment van rust had: internetten op mijn telefoon en mailtjes beantwoorden, terwijl ik aan het bellen was. Gelijk op mijn telefoon kijken als ik wakker werd en bedenken wat voor boodschappen ik moest doen, tijdens het ontbijt.

Teveel drukte in mijn hoofd. Geen moment van rust.

Ik besloot om yogalessen te gaan volgen en merkte al vrij snel dat ik door yoga dichter bij mezelf kwam staan, zoals ik dat als kind ook deed. Het lukte mij om mijn gedachtes stop te zetten en in het moment te gaan staan.

Kinderyoga door Robin Schouw van Balans in jouKinderyoga door Robin Schouw van Balans in jou

Waarom Yoga?

Naast de mentale voordelen, merkte ik ook de (voor de hand liggende) fysieke voordelen van yoga: het houdt mijn lichaam soepel, het is gezond, maar vooral leuk om te doen!

Doordat ik het eigenlijk heel goed kon vinden met yoga en vooral het effct wat de yoga lessen op mij hadden besloot ik hier werk van te maken! Ik heb daarom verschillende opleidingen gevolgd voor onder andere Yin Yoga en Vinyasa yoga om mezelf hierin te ontwikkelen. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby geworden met als gevolg dat ik nu een eigen studio heb. Gelukkig heb ik heel veel hulp gehad bij het maken van de studio. Zo hebben wij samen (mijn handige vriend Mark en ik) de studio zelf gemaakt. Lees hier alles over de studio van Balans in jou te Purmerend.

De reden waarom ik ook kinderyoga ben gaan geven is omdat ik na 10 jaar met kinderen en pubers te hebben gewerkt, heb ik gemerkt dat kinderen niet altijd weten wat het inhoud om er gewoon te mogen zijn. Yoga heeft van nature een oordeelvrij karakter. Met andere woorden: alles is goed wat je doet. Je bent goed, zoals je bent.

Het oordeelvrije karakter van yoga heeft een positieve uitwerking op kinderen.

Omdat ik van mening ben dat het karakter van yoga ook een positieve uitwerking heeft op kinderen, wilde ik het gevoel van yoga graag op hen overbrengen. Daarom heb ik de opleiding tot Kinderyogadocente bij Dolfijn Wellness in Amsterdam én de opleiding tot Kindercoach en Opvoedcoach bij Tea Adema te Burgum gedaan.

.

De kennis die ik heb opgedaan, mijn eigen ervaringen en het stukje van mijzelf heeft geleidt tot Balans in jou.

In kinderyoga probeer ik de gedachte van onvoorwaardelijke acceptatie en het daaruit voortvloeiende, zalige gevoel tastbaar te maken voor en concreet te maken in de kern van jouw kind.

Wil je meer weten over kinderyoga? Klik dan hier.

Voel je vooral vrij om vragen te stellen! Gebruik hiervoor het contactformulier. Klik hier voor meer informatie over de prijzen en inhoud van de lessen en inschrijven.

Warme groet,

Robin Schouw