Yoga op school & Workshops

Aankomende septmber 2 kinder yoga workhops! Woensdag 12 en 19 septmber 2018 in de studio Purmerend!

__________________________________________________________________________________________

Wil jij jouw klas kennis laten maken met yoga? Of met je collega’s een origineel bedrijfsuitje organiseren? Op deze pagina vind je informatie wat ik hierin voor jou kan betekenen. Daarnaast kun je hier ook verder lezen over kinderfeestjes en de diverse workshops die ik aanbiedt.

Waarom yoga op school?

De schooltijd is een belangrijk onderdeel in het leven van een kind. Het ontwikkelen van jou als persoon is een avontuur, wat soms spannend kan zijn. Yoga is hierop een waardevolle toevoeging. Het geeft kinderen de mogelijkheid om in een veilige omgeving zichzelf beter te leren kennen en op een speelse manier te werken aan het zelfvertrouwen.

Yoga is véél meer dan alleen maar houdingen doen en mediteren. Het is vooral een manier om op een dankbare en bewuste manier om te gaan met jezelf en de mensen om je heen.

Kinderen zijn kinderen. Ze zijn goudeerlijk en kopiëren gedrag van anderen. Dit kan zijn van het internet of van wat ze buiten zien of vanuit huis mee krijgen. In een groep met zich volop ontwikkelende kinderen kunnen daarom weleens problemen de kop op steken. Wellicht is de sfeer minder leuk dan het zou kunnen zijn. De ene klas kent meer pesters dan andere klassen. Maar wellicht wil je ze gewoon extra ontspanning bieden als voorbereiding voor toetsweken of examens. Daarnaast kan yoga ook aangeboden als een alternatief voor de reguliere sportactiviteiten/-dagen.

Yoga kan voor veel dingen worden ingezet. Yoga is namelijk bevorderend voor zowel het lichaam als het hoofd en de geest. Vele onderzoeken hebben al aangetoond dat yoga een positieve werking heeft op leerlingen. Sommige scholen hebben daarom yoga opgenomen in de gymlessen, wat uiteindelijk heeft bijgedragen aan betere resultaten op school tijdens toetsen en de algehele sfeer in de klas. En dat laatste vind ik het allerbelangrijkste; dat het kind zich prettig voelt.

Praktische informatie over de workshops

Hieronder lees je de verschillende soorten workshops waaruit je kunt kiezen. Bij elke workshop regel ik de benodigde materialen. De duur van de workshop is gemiddeld een uur. De workshop kan bij jou op locatie gegeven worden of jullie kunnen naar de yoga studio komen. De groepsgrootte is afhankelijk van de soort workshop. Wanneer je interesse hebt in één van onderstaande workshops zullen we samen bespreken wat wenselijk is.

Hoe boek ik een workshop?

Hieronder staat een overzicht van de verschillende, meest voorkomende mogelijkheden. Maatwerk is ook mogelijk. Heb je interesse in een workshop kinder- en/of tieneryoga of wil je meer informatie? Maak dan gebruik van het contactformulier en neem contact met mij op.

Yoga voor leerlingen

Yoga workshops

Kennismaking yoga of thema yoga

Wil je de kinderen kennis laten maken met yoga of is er een thema week op school of in het buurthuis? Laat kinderen dan op een laagdrempelige manier kennismaken met yoga!

School gym yoga

Naast dat yoga goed is ter ontspanning en je gevoel van zelfverzekerdheid is yoga ook goed voor de soepelheid, kracht en conditie! Het is ook enorm leuk om het als alternatieve invulling van de gymles te gebruiken.

Festival yoga

Organiseer je een festival voor gezinnen of kinderen? Dan is een kinderyoga of tieneryoga activiteit hier een ideale aanvulling op!

Kinderfeestje yoga

Tegenwoordig wordt er vaak een kinderyoga workshop op kinderfeestjes gehouden. Het is leuk en origineel! Tijdens de yoga workshop zetten we de jarige job in het zonnetje! Dit kan ook met een thema, bijvoorbeeld piraten of prinsessen.

School meditatie yoga

Wanneer er veel onrust heerst in een klas of spanning voor een toets kan ik de klas en de docent op een speelse, laagdrempelige manier handvaten geven door middel van meditatie oefeningen. Meditatie heeft een positieve invloed op o.a. de cijfers van de kinderen. Een kind voelt zich zelfverzekerd wat eventuele blokkades bij het leren wegneemt.

Schoolyoga

Dit yogapakket bestaat uit 8 lessen van 1 uur per keer. Elke les heeft een thema die zowel de leerling als de klas ondersteuning biedt, denk hierbij aan samenwerking, concentratie of pesten. De les wordt aangepast naar de leeftijd van de groep.

Yoga voor docenten

Leuk teamuitje of even ontstressen van de drukte van je werk? Dat kan. Je kunt bij mij ook een workshop boeken voor docenten en collega’s. Je kunt een ontspannende Yin workshop doen. Dit is een rustige vorm van yoga waarbij je lang in een houding blijft. De meeste houdingen zijn liggend of zittend. Deze vorm van yoga is voor iedereen toegankelijk.  Of kruip in de huid van de kinderen en ervaar de plezier van een kinderyoga workshop!

Yoga op maat!

Heb je een andere wens die er niet tussen staat? Neem dan contact met mij op zodat we samen een plan kunnen maken.