Kinderyoga in Purmerend

Kinderyoga van Balans in jou te Purmerend  is anders dan het (meer bekende) yoga voor volwassenen. Bij kinderyoga wordt er op een speelse manier omgegaan met yoga. Het ontdekken dat je je soms blij, verdrietig of boos mag voelen en ervaren dat je niets fout doet maar dat je goed bent, zoals je bent.

Kinderen zijn speels en bewegelijk. Ze zijn creatief en hebben een levendige fantasie. De kinderyogalessen draaien dan ook om het kind en het aansluiten op de leefwereld van het kind. Dit heeft een positieve uitwerking op onder andere het zelfvertrouwen, het concentratie vermogen en het uiten van emoties. Al met al helpt kinderyoga een kind gemakkelijker balans en rust te vinden in het dagelijks leven. Er is in de lessen dan ook te allen tijde een balans tussen beweging en rust.

Het vinden van Balans & Rust

Vooral de concentratiespelletjes zijn altijd een succes bij de kinderen. Door een heel klein kopje, helemaal gevuld met water, aan elkaar door te geven, ervaren kinderen hoe fijn het is om samen te werken. Dit vergroot het zelfvertrouwen en het concentratievermogen. Het doel is niet om het water in het kopje te houden, maar om met z’n

allen, in stilte, te concentreren op één kopje water.

Dan is er ook nog ‘de Leeuw’. Een houding welke de kinderen ontzettend leuk vinden om te doen, omdat ze even lekker gek mogen doen. We steken allemaal onze tong uit en brullen zo hard als we kunnen. Zo ervaren de kinderen hun eigen kracht en voelen ze zich sterk. De ene brult harder dan de ander. Sommige yogi’s kunnen net als een echte leeuw brullen, terwijl een ander wat zachter brult. De kinderen verschillen hierin. Dat hoort zo. Dat is oké!

Aan het einde van de les ligt iedereen op zijn eigen yoga mat onder een zachte deken. Sommige kinderen hebben hun ogen dicht en andere hun ogen open. Ondertussen vertel ik een verhaal welke de kinderen kunnen visualiseren. Ze stellen zich voor dat we naar het strand gaan en voelen dan een warme zon op hun buik. In de verhalen krijgen de kinderen een positieve boodschap (affirmatie) van mij te horen. Ze mogen deze hardop of in zichzelf mee zeggen: “De zon verteld jou dat je heel erg trots mag zijn op jezelf.”

Aansluitend doen we een oefening of een yogahouding waarin dit weer terug komt. Zo ervaren de kleine yogi’s dat ze trots mogen zijn op zichzelf.

Kinderyoga is voor iedereen

Yoga is voor iedereen. Sterker nog, yoga hoort zich van origine aan te passen op het individu. Kinderyoga van Balans in jou te Purmerend is hier gelijk in. De kernboodschap van kinderyoga is dat wij allemaal onderdeel zijn van de natuur en allen gelijk zijn.

Er is geen goed of fout…

Of je nou ADHD hebt, je moeilijk kunt concentreren, leerproblemen of autisme hebt, gepest wordt of overgewicht hebt. Dit maakt ons wie we zijn en we zijn allemaal gelijk. We doen allemaal dezelfde yogahouding. De nadruk wordt dan ook niet gelegd op de uitvoering van de houding, maar het ervaren van de kracht van de houding. Bij Balans in jou te Purmerend is er geen goed of fout.

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen stil staan en aandacht geven aan zichzelf. Yoga is hiervoor een mooie en toegankelijke manier. De inhoud van de lessen is aangepast op de gemiddelde leeftijd van de groep.

Je kunt jouw kleine yogi via deze website inschrijven voor kinderyoga in Purmerend.

Nog vragen?

Op de lessen & prijzen pagina worden de meeste vragen over de kinderyoga lessen beantwoord. Heb je toch nog andere vragen? Neem dan gerust contact met mij op.