Yoga is helemaal NIET ontspannen!

In dit artikel wil ik graag iets met jullie delen; een stukje wat ik van iemand (een hele lieve yogi) na mijn les heb toegestuurd gekregen. Hierin lees je hoe de “echte mens” een yoga les ervaart. Puur, vol humor en openheid. Zij deelt haar ervaring na een Yin les.

Yoga

Nog nooit heb ik me zo stijf en oud gevoeld. Na wat “opwarmers” en termen als droog bindweefsel, laat je adem zijn weg vinden  lig ik in een twist. Ik voel dat mijn linker voet slaapt en mijn bilspieren op spanning zijn. Het lijkt een eeuwigheid voordat we wisselen van houding. Met gestrekte benen het hoofd richting de mat, ik kijk naar rechts daar zie ik pretogen,ik denk hoe dan? Gelukkig mogen we zover ons lichaam dit toe laat en komt onze docent regelmatig met tips, of een kussentje als steun. Totale ontspanning, laat de dag los en voel je lichaam zakken in de mat. Wissel van houding en op dat moment ontglipt er een  beetje lucht ergens tussen mijn billen in de

stille ruimte. Laat het maar los zegt de docent ohhhh lekker gênant. De hond, happy baby en andere yoga benamingen komen aan de beurt en ik doe mijn best te strekken en te ontspannen. Als slot liggen en met gedempt licht concentreer ik me op mijn ademhaling en zak echt lekker in het matje. Ik voel twee handen zachtjes mijn schouders naar beneden duwen. Daarna vingers op mijn voorhoofd kort maar doeltreffend. Een stem die rustig spreekt dat we vingers,tenen mogen bewegen en langzaam weer in het hier en nu mogen komen.Een kopje thee als afsluiter we zijn helemaal zen. Namastéen

Yoga is nooit altijd moeilijk, Yoga is nooit altijd makkelijk,
Yoga is in het moment staan, voelen, toegeven en go with the flow.

Zoveel herkenbare momenten en fijn om te lezen. Zo zie je maar weer, dat een yoga les voor iedereen kan zijn!

 

 

 

 

Yoga studio en coaching, Purmerend.
Robin Schouw